[ danilovic @ 03.07.2007. 13:13 ] @
Koliko sam upućen: Spam je sva e- mail pošta koju dobijamo bez sopstvene saglasnosti, zar ne? Tu sam definiciju čini mi se pročitao i na ovom forumu negde. Osim toga, spam se kaznjava i u nekim drzavama čak drastično. E, sad pitam ja vas: Da li je spam ako ja dobijem e- mail od republicke izborne komisije gde me ona poziva da glasam?????
Da li je spam, ako mi neka stranka posalje mail gde pokušava da utiče na moje opredeljenje i to pred samo glasanje???
Da li je spam na primer, ako neko poziva na dobrovoljno davanje krvi??????
Naravno, po definiciji, sve je ovo spam, jer ja nisam dao odobrenje da dobijam mail od RIKa, te stranke, ili Medicinske ustanove koja poziva humano naravno da se da krv.
Poenta je da bih ja po zakonu mogao da tuzim i RIK, I TU STRANKU I TAJ ZAVOD?????? Da li to vama malo čudno zvuči? Meni da... Očigledno je da definiciju SPAMA još niko nije dobro uradio.
Van pameti je tuziti nekog ko apeluje da se da krv da bi se spasli mnogi zivoti, ali logicno je tuziti tu stranku koja salje mail pred glasanje, a šta sa Republičkom Izbornom Komisijom????
E ovde bih voleo da mi cenjeni profesor odgovori?? Mislim da je tema baš zanimljiva, i nadam se je moderatori neće obrisati? DAkle SPAM ILI NE PITANJE JE SAD????
[ broker @ 03.07.2007. 14:02 ] @
Sve to sto si naveo jeste spam.

Ne vidim zasto bi bilo logicno da neka organizacija salje poruke humanitarne sadrzine, a da samo zbog toga te poruke nisu spam?

Pa dobar deo spama i jeste "humantiarne" prirode, cesto lazne.
[ misk0 @ 03.07.2007. 19:14 ] @
Sve je to spam i imas pravo da se bunis, obicno upravi vodovoda i kanalizacije jer sumanjam da ces postici sta.
[ broker @ 03.07.2007. 19:15 ] @
Zasto upravi vodooda ikanalizaciej kada je sada to kod nas lepo zakonom regulisano i mozes bez problema da prijavis spam inspekciji i oni ce prilicno brzo na to da reaguju. Vec je provereno u praksi.

Kad se samo setim, ne tako davno, a ko da j eu proslom veku bilo, dok nije bilo zakona, onda je zaista uprava odovoda i kanalizacije mogla biti zatrpana kuknjavom na spam... :)