[ petersonic @ 01.07.2007. 17:58 ] @
Zanima me dal neko moze da mi objasni zasto se besplatni e-mail nalozi tretiraju kao spam, kad god hocu da posaljem neki mail ne bitno dal je sa yahoo, gmail, hotmail ili slicno uvek dobijem povratnu poruku daj je server odbacio moj mail.
Takodje sam primetio da sve veci broj foruma ne dozvoljava registraciju sa besplatnim mail nalogom (svi se dobro secamo B92 i foruma za velikog brata). E sad ko kaze da ja na primer koristim besplatan mail na yahoo ili neki drugi webmaill, svi znamo da postoji opcija za placanje ako zelimo npr. pop3 i jos neke pogodnosti koje da bi dobio moras da platis.
[ broker @ 01.07.2007. 20:23 ] @
Samim tim sto je registtraciej nalgo abesplatna i poptuno anonimna, mnogi spameri to zloupotrebljavaju i salju spam sa bespaltnih servera ili bar u from polje stave email adrese koje su na besplatnim serverima. Admini jedno vreme to tolerisu ali kada prevrsi meru, jednostavno blokiraju host koji daje besplatan email.

Po svemu sudeci, uskoro ce i google da udje u ove filtere, sve vise pamera je pocelo da korsiti njega, posto su ovi dosadasnij uglavnom svi izblokirani.
[ petersonic @ 01.07.2007. 23:13 ] @
Hvala ti na brzom odgovoru.

Znaci po toj logici ne isplati se placati (ko zeli, normalno) webmail kao sto su yahoo, hotmail itd.
[ broker @ 02.07.2007. 07:59 ] @
Koliko su kompromitovani, po svemu sudeci se ne isplati.

Mozes, eventualno da iskoristis google servis koji ti omogucava da registruejs svoj domen i korsitis google mail na svom domenu. Imas to kao bespoaltni opciju i kao opciju koja se placa.