[ jorganwd @ 07.03.2007. 22:44 ] @
Evo, skoro sam instalirao i Solaris pored Windowsa i Linuxa, rekoh i tu da se oprobam.
Na Solarisu sam se lijepo snasao, s obzirom na znanje koje donosim iz linuxa, ali naisao sam na jedan problem.
HOWTO: Triple boot?????????

E prvo da vam kazem sta sam uradio, i kako stoje stvari trenutno.
Partcije izgledaju ovako:
Code:
primary hdb1 ntfs windows particija
primary hdb2 ntfs
extended hdb3
logical hdb5 linux swap
logical hdb6 ext3 linux particija
primary hdb4 unknown (Solaris) Solaris, aktivna particija i hidden?????????


Ovdje meni nije jasno zasto idu brojevi ovim redom al ajd. Htio sam da instaliram i BSD pored, da i njega probam, ali mi ni jedan partition manager to ne dozvoljava, vjerovatno zato sto imam samo 40GB prostora, radi se o laptopu.
Zasto je Solarisova particija stavljena po defaultu na hidden? Jednom sam je stavio da ne bude, i onda solarisov boot manager je nije prepoznao?
Po samoj instalaciji, iz solarisovog bm mogu da podignem windows i solaris, a koliko sam mogao da procitam jeste da ne moze da prepozna logicke partcije. I tu nastaje problem, linux je postao nevidljiv.
Digao sam live linux, uradio chroot na /mnt/hdb6 probao /sbin/lilo i javi neki fatal error, kao ne moze da pristupi /dev/hdb
Pokusao sam nekako, na silu da ga dignem i sta se desava, podigne se lilo, i vidi samo windows i linux, solaris nece. Dodam ja sve lijepo u lilo.conf
Code:
other = /dev/hdb4
        label = Solaris

Ali nije htio, kao ne moze da pristupi sektorima na toj particiji, ili tako nesto. Posto sam morao da mijenjam velicinu prostora po particijama, reinstalirao sam i linux i solaris i nije mi tesko opet ako treba.
Hoce li mi ko reci, kako da stavim da imam triple boot, kako da podesim particije, koja da bude hidden a koja aktivna, i samo da ne postavljam boot managere po particijama, vec u mbr. Ovo sto vidite sam pokusao, i odustao sam. Nije da ne zelim da jos pokusavam ali jednostavno sam u skripcu sa vremenom.
Hvala unaprijed.
[ caiser @ 08.03.2007. 04:36 ] @
Solaris boot manager ne moze da "ne vidi" Linux particije, jer je to obican GRUB koji radi sa svim i svacim. Procitaj ovo, mozda ti pomogne.

http://hell.jedicoder.net/?p=27
[ jorganwd @ 08.03.2007. 21:24 ] @
Rijesio sam problem.
Lilo sam podigao tako sto sam deaktivirao Solaris partciju, upisao parametre koje sam naveo gore i pokrenuo lilo, posle samo opet aktivirao solarisovu particiju i proslo je sve OK.

p.s. Solarisov grub ne vidi logicke particije, u tome je problem, zato sam izabrao lilo jer mi je najlaksi.
[ Mister Big Time @ 19.07.2007. 00:54 ] @
Za ubuduce, neizbezno stivo:
http://multiboot.solaris-x86.org

[ jorganwd @ 19.07.2007. 11:25 ] @
Ma bunilo me bilo sto solarisova particija mora biti HIDDEN+ACTIVE. Totalno bezveze...