[ hardcastle @ 08.12.2006. 13:09 ] @
Ja imam jedan problem a to je da mi na mail i na chat-u stižu poruke za koje sumljam da mi šalju drugari i tako me zezaju. Sad ja pitam dali je moguće saznati IP adresu onog ko mi šalje poruke? Netrba mi ništa više nego samo IP adresa. Ako neko zna neka Plizzz mi pomogne jer sam početnik u tome.

Puno Hvala!!!
[ Fuzz @ 09.12.2006. 07:52 ] @
Posalji mu neki fajl pa pogledaj sa netstat-om ili neki drugim alatom sa kojom adresom je uspostavljena konekcija...
[ hardcastle @ 09.12.2006. 10:10 ] @
da sa netstatom sam pogledao ali tamo mi piše mnoštvo IP adresa, ali probat ću se snaći.
Dali ima neki program za to.

P.S. ispričavam se ako vas gnjavim ali mi je ovo važno.
[ TGCVugi @ 09.12.2006. 11:18 ] @
Naravno da pise vise IP-ova, pa ne saljes ti direktno njemu na racunar, najprije prolazi vise servera pre nego stigne k njemu, promatraj zadnju IP adresu (barem u e-mailu)...Ili ako on tebi salje e-mail proveri message source...
[ hardcastle @ 09.12.2006. 19:49 ] @
Imam par pitanja u vezi netstata. Šta je to localhost i vidim da ih ima mnogo. Šta je to local address i foreign address.

Hvala
[ Fuzz @ 11.12.2006. 07:51 ] @
Lokalne adrese i portovi su oni na tvojoj masini. Remote (foreign) adrese su naravno na udaljenim racunarima sa kojima uspostavljas ili si vec uspostavio konekciju.
[ Twilight Zone @ 28.01.2007. 06:37 ] @
Ja mislim da je ovo za Foreign spoljna,WAN adresa.Imasx LAN za lokalnu adresu na modemu i WAN kojom izlazisx "u svet" i koja ti je vidljiva,recimo,na forumima. Sa ovim vidisx svoje adrese http://www.keir.net/download/ip2.zip a ako hocesx da "navatasx" nekog posxalji mu/njoj messengerom neki fajl,1 - 2 Mb naprimer,i ukljucxi programcxic CurrPorts http://www.nirsoft.net/utils/cports.zip i videcesx otvorene portove i IP koji te interesuje,a posle mozesx da vidisx josx nesxto sa http://www.nirsoft.net/utils/ipnetinfo.zip ili na prekopirasx IP na sajt poput www.getip.com .
[ grisman @ 10.10.2012. 19:59 ] @
Pozdrav, vidim bajata je tema ali da neotvaram novu, evo jedno pitanjce...dali je moguće da dobijem mail i kad pogledam podatke o pošiljaocu izbaci mi par IP adresa, ili ja ne znam da nađem IP ili ga taj neko namerno krije, šta je od ovog dvoje.
[ maksvel @ 10.10.2012. 20:18 ] @
U zaglavlju mejla stoje informacije o serverima koji su ucestvovali u prenosu mejla. Ako je koriscen klijent tipa Outlook Express, moze se naci i IP adresa racunara sa kojeg je poslato, a ako je u pitanju slanje sa sajta, npr. gmailovog, onda nista.
Opet, i ako nadjes IP adresu, ona je verovatno NAT-ovana, pa je poteze doci do posiljaoca.
[ grisman @ 10.10.2012. 20:24 ] @
Znači da pomoću desetak mailova koje imam u inboksu nemogu odrediti bar državu i grad iz kojeg stižu poruke, poruke mi stižu sa yahho.com ako to išta znači.
[ maksvel @ 10.10.2012. 20:28 ] @
Ako te neko ozbiljno uznemirava ili sl., možeš se obratiti yahoo-ovom timu: http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/abuse/reportabuse/
[ grisman @ 10.10.2012. 21:14 ] @
Nisu to poruke baš tog tipa da bih trebao nekoga prijavljivati ali bih volio saznati bar grad iz kojeg stižu te poruke, ako ko ima volje i znanja mogu i ovde okačiti par IP adresa koje izvučem iz tih poruka pa probajte vi nešto iz toga doznati.
[ citizenx @ 31.10.2012. 19:34 ] @
Ako ti salje poruke sa javnih mail servisa (gmail, yahoo, hotmail...) najvise do cega mozes doci su IP adrese servera istoimenih servisa koje ti nista ne znace. Oni znaju sa koje adrese su slati mejlovi, ali ti to nikad nece reci. Postoji jako dobar nacin da otkrijes adresu onog ko ti salje poruke, a to neces otkriti kad ti on posalje mejl, vec tako sto ti njemu posaljes mejl. Cim on otvori mejl, tebi ce stici izvestaj sa koje adrese je otvoren mejl sto je, ne mora da znaci, ali verovatno stvarna adresa te osobe (pod uslovom da ne koristi neki proxy server, ili je iza NAT-a koji ima mnogo privatnih adresa). Necu da reklamiram o kakvim se servisima radi, ali eto bar sam te usmerio kako mozes doci do resenja.
[ Tamo Neki @ 02.12.2012. 00:52 ] @
Kad ste vec otvorili temu posle par godina :P


Citat:
hardcastle:
Netrba mi ništa više nego samo IP adresa. Ako neko zna neka Plizzz mi pomogne jer sam početnik u tome.
Puno Hvala!!!
Pocetnik u cemu??
Ne razumem sta ce nekom necija IP adresa? A i najverovatnije ima dinamicku ip i dok je neko sazna, njegova ip adresa ce se verovatno promeniti tada. Cak i da se ne promeni opet sta ce nekom ip adresa?? Pa ne mozes tako da saznas nista...