[ VULETJ @ 06.10.2006. 14:27 ] @
Astra 16V jede spoljnu ivicu kaisa oko 2-3 mm.
Sa gornje strane kais spolja od remenica-zupcanika viri oko 1-2mm.
Dole na zupcaniku remenice viri isto oko 1 mm ali odmah prema vodenoj pumpi je spanel koji je svojom spoljnom ivicom dosta unutra-mozda oko3-4 mm i tu kais-spoljna ivica viri bar 2-3 mm u vazduhu.Mozda za nijansu manje viri na delu spanela prema vodenoj pumpi,koja izgleda malo ispravlja krivu Drinu i licno mislim da tu kida ivicu kaisa.
Zupci su svuda dobri,remenice-zupcanici su stablini fiksni i tako pokazuju da su OK,ali jedino se od oka vidi veoma, da je donji spanel dosta uvucen.
Pitanje je dali ima on ipak neku svoju podlosku.
Pitanje je dali je neko vec imao ovaj problema,pa da mi kaze i pomogne da lakse
resim problem.
Auto i delovi su oko 150.000 km ali spanel je stavljen sa drugog auta,jer,kad je bio stari onda je vec na oko 300 km kidao ivicu kaisa.Stavljena je i druga pumpa,ali bez efekta.Auto radi tiho,ali kais polako spada,ne skroz,nego ojede ga 2-3 mm pa stagnira.Normalno necemo dozvoliti da ga vise jede,pa mislim da stagnira,ali mislim da ga tu nacne veoma brzo i da je dalje isporen proces.

Mozeli ko pomoci.Imas li ko ideju,ili dali je neko imao slican problem,i sta je greska.
Hvala svima na odgovoru.
Jovan Ada.
[ vidan kv @ 11.10.2006. 15:53 ] @
Amin je da kada se na tim Opelima menja zupčasti da se zamene i španer i roler ležaj i OBAVEZNO pumpa za vodu.Barem ja tako radim...to ti je naizgled skuplja varijananta ali veruj mi to je iskustvo koje sam pokupio iz inostranstva.Predpostavljam da ti pumpa malo kosi kaiš ba zato beži...kažem samo predpostavljam.Pozz!
[ VULETJ @ 11.10.2006. 22:03 ] @
Hvala Vidan kv.
To sto si mi napisao je potpuno ok.
No našli smo grešku,jednu ludu i bizarnu.
Evo kada ti kais pojede oko 2-3 mm za oko 300 km ,onda tu nešto još ozbiljnije nevalja.
A greška je bila ta da je nekada malo udaren tu deo od motora gde stoji Španel.
Tu se taj držač od španela iskrivio malo i zajedno sa navojem ali verovatno i ceo taj
deo-kažu poklopac na uljnoj pumpi-tačnije na njemu je španel.
Španel je kupljen nov,i stavljen je na drugi držač-neudaren,a novu pumpu smo zamenuli sa ispravnom starom jer je nova imala na točku jedan mali polukružni usečak,za koji su prvo mislili da seče kaiš,a na kraju španel je ukrivo stojao,i deo oko 2-4 mm kaiša je lebdeo u vazduhu i krivio se jer nije ležao na španelu.Dalje znaš.
Dosta zajebano,ali nažalost nisam pisao da je motor bio zamenjen za taj sada 16V 1,6i zajedno sa običnim menjačem.A bio je motor u autu od 8V 1,6i ali sa automatskim menjačem.
Pošto sam jeftino dobio onaj 16V,reših sve da zamenim da nemam automatski menjač i tako mi je ostao motor od 8V za prodaju i to sa Papirima.A menjač aut.je već prodat.Važno je da je 8V motor i menjač potpuno bez grečke bio,nego hoću da imam 16V sa manualnim menjačem.I motor 16V je išao oko 100.000 km skoro duplo manje nego ovaj 8V ,ali sam ga izvadio iz udarenog auta.
Eto to je sve.Da i motor je naprodaju povoljno od 8V-ima papire.Pozdrav
[ vidan kv @ 15.10.2006. 09:23 ] @
Hvala i tebi na opširnom odgovoru.Svaki savet,a pogotovo ovakve vrste,je dobrodošao.Pozz!