[ Schima @ 03.08.2006. 16:45 ] @
Jednostavno pitanje, tko zna jednostavan odgovor!
Zbog čega DVD koji finaliziram u Ulead DVD Worshop-u i uključim zaštitu Macrovision (bilo 1 ili 2) i dalje mogu kopirati?
[ Misa_exclusive @ 03.08.2006. 18:26 ] @
Zato sto su te "instant" zastite namenjene da sprece kopiranje na DVD/VHS plaverima i klasicno kopiranje u Nero-u
[ zozon2001 @ 03.08.2006. 22:27 ] @
Da bi Makrovizija ili neka digitalna zastita od kopiranja "radila" odnosno da bi disk bio zasticen od kopiranja, projekat ( DVD video ), ne sme biti izvezen iz autoring programa kao VIDEO_TS i narezan u nekom burning programu (npr Nero) ili narezan kao DVD video iz samog Autoring programa ( u tvom slucaju Uleada ) , vec mora da se kao "slika" prebaci na DLT i kao takav prosledi replikatorskoj kuci koja "utiskuje" zastitu, to sto si ti obelezio da zelis makroviziju samo je znak programu da "obezbedi" mesta gde ce ona biti postavljena!
Evo kako je to ukratko objasnjeno u Adobe Encoru-u:

DVDs that use copy protection or region coding must currently be replicated at a professional replication facility. (The replication facility will collect royalties.) If you burn these types of DVDs from Adobe Encore DVD, the resulting discs will work, but they will not include copy protection or region coding.

Drugim recima sve sto izadje iz licne produkcije a ne prodje kroz replikacijsku kucu ne moze biti zasticeno Makrovizijom, bar ja do sada nisam saznao za nacin.
[ Schima @ 07.08.2006. 12:51 ] @
Hvala, saznao sam sada nesto vise...