[ Reperr @ 17.07.2006. 21:22 ] @
Kako u programu Adobe Premiere 1.5 zalediti sliku onoliko vremena koliko želim da montiram
[ dulesusic @ 17.07.2006. 23:49 ] @
Eh, koliko mi je to puta trebalo... Mislim da se to nekako radi sa opcijom Frame Hold, al nemam pojma kako. A ja sam sliku zaledjivao tako sto bi isjekao frame koji mi treba, kopirao/nalijepio taj frame onoliko puta koliko mi treba a preostali dio materijala bi skracivao za dodati broj frame-ova da bi mi zvuk ostao sinhranizovan sa slikom, i na te frame-ove dodam Flicker Removal da se slika ne bi tresla, a zvuk ostavim ili sta vec, zavisno od daljih potreba...
ZNAM da bi bar trebao da postoji, a vjerovatno i postoji neki jednostavniji nacin da se ovo izvede, pa ako ti je frka, dok se ne javi neko iskusniji, pokusaj sa ovim.... A i mene ovo interesuje, al sam navikao da se mucim oko svakojakih zaj..........ja.....
[ koleNS @ 18.07.2006. 02:05 ] @
Upravo tako. Odaberes mesto koje zelis da zamrznes i tu iseces video zapis i npr. iseces malo ispred tog mesta a zatim ceo taj deo iskopiras odmah iza, desni klik na kopirani deo i odaberes frame hold-otvori se frame hold options. Otkacis kockicu hold on i odaberes out point i Premier zamrzne zadnji kadar u kopiranom delu. U zavisnosti koliko zamrzavanje treba da traje slobodno razvlacis kopirani deo. Ili odaberes mesto koje zelis da zamrznes i tu iseces video zapis i iseces malo iza njega i taj deo iskopiras. Opet desni klik i opet otkacis hold on ali sada odaberes in point i razvlacis ga koliko ti vremenski treba, a on zamrzne prvi kadar u kopiranom deli jer si ovaj put odabrao in point. Nadam se da sam dobro objasnio.
Zaboravih, ako nadogradjujes zvuk sa istog snimka onda prvo razdvoj audio i video da bi mogao da manipulises audio zapisom (unlink audio and video).

[Ovu poruku je menjao koleNS dana 18.07.2006. u 03:23 GMT+1]
[ d4rk3lf @ 18.07.2006. 11:00 ] @
Ili stanes lepo na deo koji hoces da zamrznes -> CTRL+SHIFT+M -> Ides na razor at edit line, obrises drugi deo videa, spustis sliku koju si izvukao, produzis je koliko ti treba i eto tebi ukocenog kadra.
[ dulesusic @ 18.07.2006. 13:23 ] @
Ma opet je meni lakse onako kako ja radim.... Valjda sam se ispraksao....
[ Reperr @ 18.07.2006. 18:26 ] @
Spomenu neko Flicker Removal. Imam jedan video materijal ali se slika prilično treska jer je snimano bez stativa DV kamerom. Znači li to da je ta opcija Flicker Removal zapravo "stabilizator slike"
[ dulesusic @ 18.07.2006. 19:26 ] @
Mislim da nije, a mozda se i varam... Kad primjenim Flicker Removal slika je ponekad zamucena, ponekad nije (zavisno od brzine pokreta) al se ne primjeti interlace. Za stabilizator slike koristi VDub-ov plugin Deshaker.
[ Cileinteractiv @ 18.07.2006. 20:16 ] @
Flicker removal rešava problem oko "drhtanja" slika i impotrovanih animacija a kada se radi o Frezze-u suština je izabrati jedan od dva fejlda tj. poluslike iz kojih se sastoji svaki frejm, to se postiže opcijom u odeljku field options-Deinterlace freme mada i Flicker Removal reši problem.
Problem friza rešavam isto kao i korisnik d4rk3lf a "drhtanje" tako što u fotošopu otvorim tu sliku i uradim filter-video-deinterlace, na ovaj način izbegavam potrebu da Premiere renderuje zamrznutu sliku.
[ Reperr @ 18.07.2006. 21:54 ] @
Deshaker kao plug-in za VirtualDub koliko je sposoban rješiti drhtanje slike "treskanje recimo svakih 10-tak sekundi. Ne radi se baš o nekim prevelikim drhatanjem slike
[ iarsov @ 27.10.2006. 18:19 ] @
eksportiras dadenu sliku kao bitmapu ctrl+shift +m i onda je spustis na timelanu. Ako trese probaj sa deinterlace i li ficker removal