[ aaccaa @ 31.10.2005. 17:06 ] @
Interesuju me iskustva! Sta treba od literature? Vredi li ici ili je samo bacanje para?
[ prohaska @ 27.11.2005. 06:58 ] @
Trenutno sam na obuci za sticanje sertifikata A+. Obuka se vrši u CET-u (Knez Mihailova, ulaz između ISP-a i galerije, VI sprat). CET jedini u Srbiji, koliko ja znam, vrši obuku za A+. Predavač je jedini međunarodno sertifikovani trener na ovim prostorima. Mlad čovek ali znanje ogromno. Vredi da daš novac za ovaj kurs jer ćeš saznati mnoge stvari što se tiče hardvera i softvera. Na kursu dobijaš CET-ovu knjigu, mada će predavač verovatno dati i CD sa knjigom na engleskom i pratećim kontrolnim testovima. Posle kursa, ako hoćeš jer to nije obavezno ali po meni preporučljivo (čemu onda obuka), možeš polagati dva ispita (1 za hardver, 1 za softver) za sticanje sertifikata. Ispiti nisu naivni, pogotovo softver.

Na ovoj adresi možeš naći razne korisne knjige:
http://giuciao.atspace.org/books

[Ovu poruku je menjao prohaska dana 27.11.2005. u 07:59 GMT+1]
[ aaccaa @ 30.11.2005. 09:35 ] @
OK, hvala.
A da li postoji mogucnost da dobijem taj cd sa knjigom i testovima od tebe?
[ Goku7 @ 18.01.2011. 17:13 ] @
Pozdrav,
planiram da se upustim u pripremu za polaganje ovog ispita, pa me zanima da li ima jos nekog ko bi razmenjivao iskustva preko msn-a ili kako god? :)
Jos nesto, ako neko slucajno ima cd od brze bolje sertifikat a+ za polaganje ispita i ako nije tesko da mi posalje jer sam uz knjigu dobio cd koji ne radi.
Svaka preporuka u vezi ovoga bi mi dobro dosla :)
[ JCDenton @ 20.01.2011. 01:28 ] @
Prema mom mišljenju...

Ako je u pitanju CompTIA A+, onda i nisam baš siguran da ćeš od njih imati baš mnogo vajde u Srbiji. Na Zapadu, koliko sam primetio šta ljudi pričaju po forumima, CompTIA sertifikacija još i ima neku težinu, međutim preovlađuje generalno mišljenje da je u pitanju više zvanje koje će ti omogućiti da te automatizovani pretraživači ključnih reči u CV-jima pronađu i izdvoje, nego što će ti pružiti neka ne-znam-ni-ja-kakva znanja.

Da se vratim u našu Srbijicu: Lično još uvek nisam video oglas za posao koji spominje bilo koji CompTIA cert. (bilo da je A+, Network+, Linux+, Security+, ili koji već...). Takođe, cena polaganja ispita je bezobrazno visoka u odnosu na neke druge sertifikate (ja sam svojevremeno mislio da spremam Linux+, pa sam video da je polaganje 250$, a da se cert baš i ne ceni mnogo...Sada je malo drugačije jer su se udružili sa LPI, pa sada ponovo razmišljam na tu stranu... ).

E, sada, da ne ispadne da samo pljujem, jedna od pozitivnih stvari vezanih za ovaj cert je što je, da tako kažem, "jedini u klasi", odnosno za sve ostale CompTIA sertifikate postoji "jača" (a često istovremeno i jeftinija alternativa), recimo Network+ (250$) ili Cisco CCENT (125$), i još te, pored svega, nauči i malo Cisco IOS-a za duplo manje para.

Da skratim: Koliko ja kapiram, CompTIA sertifikati spadaju u apsolutni entry-level i ne kotiraju se mnogo visoko. Dodaj na to i činjenicu da smo u Srbiji, pa onda dobro razmisli da li ti se isplati i vredi li uloženog novca.

Pozdrav!