[ ogi1987 @ 31.07.2005. 00:05 ] @
Posto planiram da kupim dvd rezač htio bih da pitam da li filmove koji su na dvd mogu jednostavno preko commandera da prekopiram na kompjuter i narezem na dvd kao data disc ili moram film da ripujem nekim programom
[ Miroslav Strugarevic @ 31.07.2005. 00:48 ] @
Moze Nerom Copy DVD ili pomocu DVD Decryptera-a da napravis .iso pa da ga narezes na disk.

Napomena: neki diskovi ne mogu da stanu na standardne 4.7 GB DVD-ove.
[ speedman @ 31.07.2005. 17:40 ] @
imas programcic imena DVD Shrink s pomocu kojeg originalne DVD filmove snimis tj shrinkas ili ti smanjis na HDD u .IFO image-u kojeg snimis na DVD sa nerom
vrlo jednostavan proces, ima i dosta tutorijala za pocetnike na netu
program takodjer ima mogucnost mjenjanja regija, tako da ako imas neki film iz amerike koji ne mozes gledati na standalone DVD playeru, dvd shrink ga lagano promijeni u regiju 2 :) i sve radi OK
[ Gjagji @ 14.08.2005. 11:09 ] @
Bez uvrede speedman, ali ovo je drugi post u kome gresis sa ekstenzijom .IFO.
.IFO (verovatno od 'information object') je jedan od fajlova na DVD-u gde postoje i .VOB (video object), i .BUP(backup) fajlovi, ali nemaju veze sa 'image' fajlom koji kreiraju NERO i ostali programi za snimanje. 'Image' fajlovi imaju ekstenziju .iso, kao sto je Miroslav napisao. Naravno postoje i druge ekstenzije za image fajlove, zavisi od programa koji ih je napravio (.vcd, .nrg, .bin....), ali sumnjam da ijedan program tim fajlovima daje eksenziju .ifo (NERO sigurno ne). Izvinjavam sa ako ipak postoji takav program.
[ Mister_rap @ 14.08.2005. 12:42 ] @
Tacno je da speedman grijesi. Ali sigurno je imao najbolju namjeru. Shrink je smjesno jednostavan program i idealan je za kopriranje dvd filmova pogotovo originala. Ako covjek hoce da iskopira film sa shrinkom sve se svede na 3 klika. Open disc, Backup, Ok. Uostalom nije mi jasno zasto hoces da pravis .iso fajlove. Pogotovo ako su ti particije fat32. DvD Disk je najcesce oko 4gb-a (pirat) a fat32 ne podrzava tolike fajlove. Ali sa shrinkom mozes da narezes taj disk bezbolno i ako koristis ovaj tip particije
[ speedman @ 14.08.2005. 12:58 ] @
joj sry
zamjenio sam .IFO sa .ISO (vrlo je slicno ime a i nisam puno razmisljao kad sam to napisao)
.IFO najcesce bude u strukturi cijeloga DVDa sa .VOB-ovima i sluzi za pokretanje dvda

sry svima kojima sam oduzeo vremena sa krivim informacijama
[ epicurus001 @ 23.02.2006. 01:04 ] @
Citat:
Napomena: neki diskovi ne mogu da stanu na standardne 4.7 GB DVD-ove.


Ma moze sa CloneDVD :)
[ ŠargarepaMen @ 15.03.2006. 12:11 ] @
CloneDVD gadno pogorša kvalitet. Čas je slika jasna, čas preterano mutna, mnogo nervira i kvari oči.
Video DVD se ne može jednostavno prekopirati - ako sa DVD-a svučeš fajlove (sa očuvanom strukturom foldera), kako bi sve to bilo dobro narezano, moraš da u neru navedeš da režeš Video DVD, a ne neki običan data disk. Ako narežeš kao data disk, Windows Media Player će ga čitati, možda i još pokoji program, ali ne i dvd-playeri (oni što se štekaju za TV).
Sa image fajlovima, naravno, nema nikakvih problema, doklegod dvd pekač (program) podržava dekripciju. Ovo se, naravno, odnosi samo na kreiranje image fajlova.
[ AcaNDr @ 15.03.2006. 22:48 ] @
Ja svaki film koje prebacujem na HDD to radim sa DVD DECRYPTER-om
[ Iggy-ar @ 20.03.2006. 23:40 ] @
Imam jedan problem : sa Shrinkom sam kopirao jedan koncert -na originalu stoje dva foldera Audio_ts i Video_ts ali u folderu gde je kopiran samo VOB-ovi bez da su u ovim folderima ??? Kada ga srezem hoce li mi Home The. citati one menije i sve to jer mi se desilo da sam kopirao klinki neke crtace sa vise serija , i ovako srezao na DVD pa od menija ni traga vec ocitava samo listu fajlova za play ??? Kako da se ovo ne ponovi sa ovim koncertom opsto ima mnogo chaptera tj .celina lepo organizovanih za biranje kroz meny ?????

POZ.
IGGY
[ Iggy-ar @ 21.03.2006. 09:20 ] @
Jos nista,cekam odgovor pa da rezem
[ calexx @ 21.03.2006. 10:54 ] @
Da li je na originalu bilo tako ili je tamo bilo normalno? Možda si nešto prevideo u Shrinku pa je tako ispalo. DVD Video ima dva pomenuta foldera, sav video materijal ide u VIDEO_TS dok je drugi prazan (tj tamo idu fajlovi kada je u pitanju DVD Audio). Pripremi takvu kombinaciju i trebalo bi da radi. Jel' u pitanju bio DL DVD ako si koristio Shrink? Jedan od razloga što za rezanje koristim Nero (iako ga ne volem previše) je i to što na početku snimanja DVD Video on proveri da li se slažu informacije u .ifo fajlovima i stvarni sadržaj koji se reže pa ako nije tako, on upozori na moguću nekompatibilnost. Ja sam na početku rezanja DVD koristio DVD RW što se pokazalo kao pametno jer sam imao neke pogrešne probe pa sam kasnije to ponovio. Uzmi neki RW DVD pa experimentiši.
[ Daniel011 @ 21.03.2006. 11:01 ] @
A kad si to radio, jesi li ga rezao kao DVD-ROM, ili kao DVD-Video? Treba ovo drugo. I iz kog programa si narezivao? Iz programa kao što je recimo Nero, možeš birati između ova dva (i još nekoliko) formata DVD-a, pa je moguće da si izabrao pogrešan format. A ako narezuješ direktno iz DVD-Shrinka, onda ne možeš promašiti što se formata tiče, jer on automatski narezuje u DVD-Video format.
[ Mladen_Perisic @ 21.03.2006. 16:02 ] @
Ne beri brigu. Samo pokreni Nero Express> DVD Video Files i snimi to. Bez problema će raditi. Jedino što me brine je to što je u pitanju koncert.
[ Iggy-ar @ 21.03.2006. 18:14 ] @
OK , sada odoh da isprobam pa se kasnije kacim da javim !!
Hvala ekipo !!

POZ.
[ calexx @ 21.03.2006. 20:07 ] @
Citat:
Mladen_Perisic: Jedino što me brine je to što je u pitanju koncert.
Zašto bi koncert pravio probleme?
[ Iggy-ar @ 21.03.2006. 22:41 ] @
OK ovako stoji stvar : Prevideo sam SAMO jednu stvar - beckup sam srezao kao DataDVD i to je napravilo problem (rezao pre ovoga obicne diskove i j. ) Znaci da potvrdimo : sve radi OK kada se sreze kao DVD Video file !! Hvala ekipi !!!!!

I da , da li je koncert ili ne sasvim je svejedno ,ljudski faktor brale ,to je u pitanju !!

Jos jednom POZ.
Iggy
[ Mladen_Perisic @ 23.03.2006. 17:23 ] @
Huuh... ;) A ti opet pitaj bude li problema. Koncert MOŽE praviti probleme, ako ima više uglova kamera i više tipova zvuka (WAV, DTS, AC3 - što baš i nijesu tipovi, ali ima tu nečeg). U tom slučaju Nero neće nasnimiti disk ispravno. A još ako ima i DVD-Audio staze... Huuuh... Ne znam koji bih program onda koristio, da budem iskren.
[ calexx @ 23.03.2006. 19:57 ] @
Šta briga Nera iz koliko uglova i sa kakvim zvucima je sniman koncert? On vidi neke vobove i neke ifo fajlove i to reže. Što se DVD-Audio diskova tiče, do sada sam imao u rukama jedan koji me nije previše interesovao a pošto tada nije bilo moguće rezati takve diskove, nisam se mnogo interesovao. Kasnije je to kao rešeno ali nisam stigao da potražim info o tome.
[ Iggy-ar @ 23.03.2006. 21:17 ] @
OK sve je u redu samo srezano i radi EXTRA , a inace ima i AC3 zvuk i sve to i ne pravi ama bas nikakav problem !!
POZ.
[ Mladen_Perisic @ 24.03.2006. 17:43 ] @
Šta briga Nero-a... Khm... Pa, pokušaj. Baš bih volio vidjeti rezultat :))... Mada ga neću viđeti. Naravno, ako ne koristiš Recode. ;))
[ calexx @ 24.03.2006. 20:27 ] @
Pa pokušao sam, snimio sam stotine koncerata od kojih mnogi imaju višeugaone snimke a većina i 5.1 zvuk. U čemu se razlikuju DVD koncert i DVD film tj u čemu se razlikuje sadržaj koncerta u kome ima više uglova i ostalo od onog koji to nema? VIDEO_TS ima nekoliko .VOB i .IFO i malo .BUP fajlova i Nero to snima skoro kao najobičniji Data DVD, samo je to izdvojeno pod DVD Video da ne bi neko pogrešno podesio fajl sistem i par sitnica. Ovako to Nero sam sređuje.
Inače nije problem, mogu da ti pošaljem na mejl.
[ Mladen_Perisic @ 25.03.2006. 14:46 ] @
A, ne. Nijesi me razumio. Naravno da radi to. Ali, ako ti ručno napraviš neki takav film, Nero neće uspjeti da ga nareže.
[ hermanreeh @ 26.09.2006. 16:08 ] @
Koji je najbolji program za rezanje vise DVD filmova na jedan DVD disk. Dakle znam da Dvd lab pro moze da reze vise filmova na jedan dvd tako sto se naprave meniji i povezu sa odgovarajucim filmovima ali kako izrezati vec napravljene DVD filmove koji se nalaze na hard disku. Nero moze da izreze samo jedan, a nisam video da se to pominje u nekoj temi.
[ Cileinteractiv @ 26.09.2006. 17:09 ] @
Bilo je tema o tome, treba malo pretražiti forum. KOliko se sećam u Lab-u postoji opcija import external VTS ili slično pa se tako može raditi a ima i drugih načina koji traže više angažovanja.
[ Ninazemun @ 12.01.2012. 20:14 ] @
Imam problem sa rezanjem filmova....Kupila sam DVD player marke SONY i ima ulaz za USB. Kada skinem film sa neta, prekopiram ga na USB i ubodem u DVD, on ga ne prepoznaje u vecini slucajeva. Iz kog razloga? Ne razumem se bas u formate i muku mucim pokusavajuci da dokucim u cemu je problem. Mnogo mi je veci dozivljaj da filmove gledam na TV-u i iz tog razloga zelim da se informisem.... Hvala unapred.
[ calexx @ 12.01.2012. 20:21 ] @
Za toliko ćeš ipak morati da se razumeš pa da probaš samo sa filmovima koji su u formatu koje plejer čita. Verovatno ne može da razume matroška format, većina avi bi trebalo da rade, pravi DVD sa vob fajlovima takođe, arhivirani naravno nikako ... pogledaj u specifikacijama koje formate svira pa samo takve traži.
[ Ninazemun @ 12.01.2012. 20:25 ] @
Pa ja sam skinula Kingdom of Heaven koji traje 3h i iz tog razloga sam morala da rezem DVD cd jer zauzima vise od 700MB... Koliko je Neron dobar za rezanje DVD filmova i kako da znam kako da rezem i u kom formatu? Ponudi mi 300 cuda kada krenem da rezem.... Ili ako mi je film vec skinut, kako da ga prevedem u odgovarajuci format pre prebacivanja na USB?
[ deedee5 @ 12.01.2012. 21:10 ] @
Calexx ti je dao dobar savet... Na netu ima brdo filmova i formata, proveri šta ti plejer čita i takve formate skidaj.
Sve drugo je gubljenje vremena jer dok ga konvertuješ u drugi format možeš za to vreme da skineš dva filma i da ih pogledaš :)