Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Android RDP na Ubuntu

[es] :: Linux :: Android RDP na Ubuntu

[ Pregleda: 552 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NenadTop
Nenad Toplicanin
Beograd

Član broj: 348246
Poruke: 1
*.mbb.telenor.rs.

Sajt: www.tehnokomercpro.com


Profil

icon Android RDP na Ubuntu06.10.2023. u 21:06 - pre 6 meseci
Dragi i Postovani

Pre par meseci sam resio da svoj stari laptop zamneim samsungovim tabletom uz koga sam za 1 din dobio i full internet paket koji osim kada skidam filmove sa torrenta radi brze nego moj kucni Sbb ov paket od 4000din / mesecno.Na ideju za ovu revolucionarnu zamenu laptopa za tablet sam dosao jer mi se smucilo da svaki laptop bez obzira na cenu ispecifikaciju istog posle dve godine mi je muka da koristim jer bukbvalno ne mogu vise ni emailove da otvaram., cak i posle reinstala OS radi 2 meseca normalno i onda ne moze ni ono sto sam nekad radio u win 95.(valjda je neka corporativna zavera po sredi :)

Elem posto mi treba photoshop koji ne mogu da instaliram na androidu resio sam da od jednog dobrog racunara( hp8582 sa raisen 5 procesorom)u firmi napravim linux server se VM -ovima na koijma cu na jednom da instaliram sta mi je potrebno od windows softvera.

Elem instalirao sam Ubuntu najnoviju distribuciju za desktop ,podesio xrdp , skinu microsoft rdp za android na tabletu i SPORO.

Fora je sto na tabletu imam geforce now preko koga igram igrice i to radi u vrlo lepoj rezoluciji bez imalo laga tako da verujem da je moja interet konekcija sa tableta dobra.Osim toga ubuntu desktop je povezan wifi na ruter koji je povezan na sbb kablovsku sa dodatnim paketop za uploud podataka.

Tako probao sam na UBuntu da se povezem i preko windows desktop rdpa koji je u lan mrezi i to je bilo sporo dok u rdp klijentu nisam promenio vrstu konekcije u lan 10/100 j onda je projurilo.Opet za Android RDP klijente takva opcija ne postoji.

Citao sam po netu i poksavao malo da menjam xrdp.ini mada se saveti za optimizaciuju uglavno sastoje u smanjivanju grafike ali moja namera je da koristim photoshop ne da se vratim na dos.

Ima li kakbih predloga ...bio bih puno zahvalan za resenje.

Sve najbolje i pozdrav

[Ovu poruku je menjao NenadTop dana 06.10.2023. u 22:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

madcama
Valjevo

Član broj: 103936
Poruke: 794
*.dynamic.sbb.rs.



+184 Profil

icon Re: Android RDP na Ubuntu07.10.2023. u 08:34 - pre 6 meseci
A što pristupaš remotly Ubuntu-u? Što ne pristupiš direktno virtuelnoj mašini?
Po temi http://www.elitesecurity.org/t385534-0 ja sam terorista.
Use The Force my young Luke Filewalker.
 
Odgovor na temu

vladared
Vladimir Crveni
Sistem Administrator
Novi Sad

Moderator
Član broj: 50291
Poruke: 1026
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.itpoint.rs


+394 Profil

icon Re: Android RDP na Ubuntu16.11.2023. u 22:23 - pre 5 meseci
Ovde svega ima ali da vidim da li sam dobro razumeo. Sa tableta koristiš 4g paket i njime pokušavaš da se nakačiš na server u firmi? 4g ima dosta limitiranu brzinu (max brzine se kreću od 50 do 180Mbps) koja i te kako zavisi od lokacije gde se nalaziš/pokrivenosti/ max brzine mreže na toj lokaciji. Ne znam koji ti je to sbb-ov paket za 4000 din tako spor, ali teorijski bi trebao da je duplo brži od tog 4g-a. Ako koči zovi support za to. No da nastavimo dalje. Ge Force Now ti nije neki pokazatelj brzine mreže/snage tableta i tome sl pošto ako sam dobro shvatio čitavu priču to je game striming slike preko neta tako da za neki bazični full hd gaming u zavisnosti od kvaliteta 4g signala tu gde jesi čak bi i mogao da igraš. Isto tako brzina konekcije koju ostvariš u lokalnoj mreži ne može da se meri sa onom koju ostvaruješ preko 4g mreže, tako da ti ni to nije baš neki pokazatelj. Između ostalog zavisi i od brzine koju u firmi imate/dostupno u trenutku kačenja zbog opterećenja/konfiguracije same mreže u firmi/ i ko zna kojih sve još parametara tako da ako je rezultata svega ovoga neki loš odnos downloada/uploada džaba ti i najbrža verzija 4g-a kod kuće.

Sve u svemu, smanjenje rezolucije/kvaliteta slike kod rdp-a bi to mogao da reguliše, ali pošto ne dolazi u obzir onda po ovome kako sam razumeo tvoju postavku ne vidim neko rešenje….
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux :: Android RDP na Ubuntu

[ Pregleda: 552 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.